denk na en onderschat de kracht niet!

Zonder social media had de BraboNeger niet gestaan waar hij nu staat.
Bij BraboNeger en Social Media krijgen de meeste mensen een glimlach op hun gezicht, wie kent niet de youtube-filmpjes waar hij zijn succes en bekendheid aan te danken heeft. Toch maakt hij ook mee welke negatieve kanten er aan social-media zitten. Pesten, sexting, racisme, jaloezie, uitspraken die uit hun verband worden gerukt of discussies die helemaal de verkeerde kant op gaan en je niet meer kunt stoppen. “Eén snel geplaatst bericht kan enorm veel impact hebben.

De BraboNeger wil jongeren bewust maken van de gevaren van social-media.
Want zoals hij zelf weet, kan het je veel brengen. Als je er maar bewust mee omgaat. Bewust bent van wat je zelf doet en bewust van wat je op kunt roepen bij een ander. Vaak is de afweging die je maakt om iets wel of niet te doen op social media nog een taboe, dat bespreek je niet, dat maakt kwetsbaar. Zeker in een groep met allemaal pubers waar de ogen vaak al erg op elkaar gericht zijn.

Daarom stelt de BraboNeger zich kwetsbaar op. Hij vertelt zijn verhaal, op zijn manier. Ook de negatieve ervaringen en hoe hij dat heeft opgelost. Met vragen en discussie komt het gesprek los. Op het Vakcollege in Tilburg waren docenten, ouders en leerlingen dolenthousiast.

Braboneger Steven Brunswijk waarschuwt voor de gevaren van social media
De BraboNeger wil zo jongeren weerbaarder maken op internet.
Zodat het leuk blijft en je kunt profiteren van de voordelen die het je kan bieden.

Wil je de BraboNeger ook in jouw klas voor een pittige discussie met iemand die het allemaal zelf heeft meegemaakt en waar ook plek is voor een goeie grap (en een selfie:) ), neem dan snel contact op:info@stevenbrunswijk.nl